top of page

Kaldpresset rapsolje

Vår kaldpressede rapsolje er både dyrket, presset og tappet på gården. Oljen er ikke filtrert, kun klarnet ved sedimentering og hvilepuls.

Utmerket til alt fra kald over salaten, laging av majones og til steking/baking. 

Et kretsløpsprodukt hvor rapsen er viktig i vekstskiftet, gir honning og pollen til gårdens bier og hvor rapsfrøene etter pressing er proteinrike og gies til gårdens gamalnorske spælsauer.

Rapsolje er en av de sunneste vegetabilske oljene du kan få. Les mer om det her. Det som er fantastisk, er at denne kan vi dyrke i Norge!

I tillegg, hvis vi snakker kjemi, kan også rapsolje brukes til å steke i - opp til ca 190 grader, før den når røykpunktet og det skadelige transfettet dannes.

Smak er høyst subjektivt, men vi får ofte tilbakemeldinger om at vår olje smaker forskjellig, og gjerne bedre, enn andre mer kommersielle oljer. Ikke så rart kanskje, den smaker fra vårt jorde det aktuelle året den ble dyrket.

Vi er stolte leverandører av kaldpresset rapsolje til resturantene på Son Spa, Refsnes Gods og Jeløy Radio. Oljen kan ellers kjøpes, foruten å besøke oss nødvendigvis, på Guttas Gårdsbutikk både i Råde og Tune, Snikgjest i Rygge, Råde Bakeri, BUA på ÅS og utvalgte Meny 

bottom of page