top of page

RAPS

Et viktig bidrag i vekstskiftet for å unngå ensidig korndyrking. Bidrar til sykdomssanering og økt avling neste år. Gir pollen og honning, i tillegg til at vi presser og tapper på gården vår egen kaldpresset rapsolje som du kan lese mer om under produktoversikten her.

kORN

Vi veksler mellom de ulike kornsortene fra år til år. I 2019 har vi bygg, hvete og havre. Alt kornet leveres på Fiskå Mølle i Moss

ERTER

Erter er fantastiske i vekstskiftet. De krever ikke gjødsel, da de fanger nitrogen fra lufta selv. I tillegg lagrer de nitrogen  i bakken slik at det øker avlingen på neste grøde året etterpå. Ertene leveres Felleskjøpet på Kambo.

PASTINAKK

En fantastisk grønnsak som er i ferd med å komme tilbake. Svært smaksrik, og med den egenskapen at den kan lagres utmerket i bakken gjennom vinteren. Disse er vi stolte direkte leverandører til noen av de beste restaurantene i området. Det er også mulig å kjøpe direkte av oss på gården.

LEARN MORE

PERSILLEROT

En noe mindre rotvekst enn pastinakk. 2019 er første erfaring med denne kulturen. Spennende smak, hvor også gresset brukes. Denne er vi også stolt  leverandør til lokale restauranter i området. Og som pastinakken, også tilgjengelig direkte fra gården.

LEARN MORE

KJØKKEN HAGEN

Hvert år er det ymse grønnsaker som må testes enten i drivhus eller på friland. I 2019 er det bifftomater, hvite agurker, sitronchilli, spagettigresskar som står på planen. I tillegg ser det faktisk ut til at shitake soppen begynner å komme også.....

bottom of page